Poljoprivredna savetodavna sluzba Ratarstvo Stocarstvo Vocarstvo Zastita bilja Ostali saveti

Обавештење
Utorak 04 April 2017 - 12:07:26
Одржана Радионица 2: FADN валидација података


У складу са „Годишњим планом усавршавања пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача“ за 2017. годину, а у циљу ефикасног функционисања FADN система, Министарство пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије и Институт за примену науке у пољопривреде организовали су обуку за валидацију FADN података за 2016. годину. Једнодневна едукацијa организована је за FADN координаторе из 22 Пољопривредне саветодавне и стручне службе Републике Србије, Радионица је одржанa je у Институту за примену науке у пољопривреди 31. марта 2017. године.


Uvećaj


Uvećaj


Uvećaj


UvećajЦиљ едукације био да се саветодавци координатори теоријски и практично обуче за процес валидације података. FADN координатори упознати су са тренутним стањем у процесу валидације, проблемима који су уочени приликом затварања упитника, процедурама за валидацију, као и решењима за поједине валидацијске поруке.

На примерима студије случаја за газдинства са производњом крављег млека, ратарском и мешовитом производњом, кроз интерактиван рад саветодавци су се практично обучили за контрола квалитета података.


Предавач и модератор радионице био је проф. др Раде Поповић, Економски факултет, Суботица. Представници МПШВ-а били су: Мр Мирјана Бојчевски и Зорица Кукић.Izvor: ИПН
 ::  Edukacije-PSSS  ::  Komentari:0  ::  email-uj nekome odštampaj ovu vest

Za odgovor na temu potrebno je da se uloguješ. Ako još nisi naš član, klikni ovde za registraciju!
Render time: 1.3848 sec, 0.7290 of that for queries.